Project De Sophia: Sophialaan 3

Den Haag

Vraagprijs: €1.799.000 k.k.
Verkocht
PAS07460.jpg
PAS07600.jpg
PAS07464.jpg
PAS07463.jpg
PAS07479.jpg
PAS07480.jpg
Woonholland - Sophialaan Den Haag_D01.jpg
PAS07507.jpg
PAS07505.jpg
PAS07536.jpg
PAS07514.jpg
PAS07573.jpg
PAS07579.jpg
PAS07612.jpg
PAS00418.jpg
PAS07632.jpg
PAS215563268.jpg
PAS00434.jpg
 • Type woning Type woning Stadsvilla
 • Kamers Aantal kamers 4
 • Woonoppervlakte Woonoppervlakte 218 m2
 • Status Status Verkocht

Omschrijving

Majestueus wonen in een Monumentale omgeving: wonen voor fijnproevers!

De Sophia is gerealiseerd in een monumentale villa waarvan de voorzijde dateert uit 1873. Achter die klassieke gevel wacht de verrassing. De Sophia bestaat uit twee stadsvilla’s, vier luxe appartementen en een penthouse die elk voorzien zijn van hedendaags wooncomfort. Alle woningen beschikken over een privé parkeervoorziening op eigen terrein. 

Binnen De Sophia is slechts dit appartement nog beschikbaar! 

Ligging

Het hart van het Willemspark is het Plein 1813 met zijn imposante beeldenpartij. Vanaf 1855 werden rond dit plein indrukwekkende, witgepleisterde stadsvilla's gebouwd. Zij vormen tezamen een stadsgezicht dat in Nederland uniek is, door architectuur die eerder aan Parijs of Brussel doet denken.

Vandaag de dag is het Willemspark een heerlijk stukje Den Haag om rond te wandelen en rond te kijken. Vanuit het Willemspark is een gezellig terras, een aangenaam restaurant of een prettig tijdverdrijf nooit ver weg. Om de hoek, aan de Zeestraat, vindt u het sfeervolle terras van het Carlton Ambassador hotel en een aantal gezellige restaurants waar u zich snel thuis zult voelen.

Op een zonnige namiddag loopt u op uw gemak naar het Anna Paulownaplein, dé hot spot van de omgeving. Of maakt u vanuit De Sophia een aangename wandeling langs de Koninklijke Stallen. En natuurlijk kunt u een bezoek brengen aan Panorama Mesdag of museum COMM. Ten slotte loopt u vanaf De Sophia binnen slechts een paar minuten het bruisende centrum van Den Haag in.

Indeling

In het Willemspark en de omliggende wijken is een typisch Haags fenomeen te zien: de bel-etage, oftewel de ‘mooie verdieping’. In de 19e eeuw had de gegoede burgerij een voorliefde voor wonen op de eerste etage. Dit appartement is gelegen op die toen al populaire eerste verdieping, aan de voorzijde, in het monumentale historische gedeelte.

Typerend voor deze historische woningen is de hoogte van de plafonds van het monumentale deel: bijna vier meter. Die klassieke hoogte is uniek en wordt tegenwoordig niet meer toegepast. Maar er is meer dat dit appartement bijzonder maakt: het appartement is geheel gelijkvloers met een totale oppervlakte van circa 218 m2. Het appartement reikt dus van de voorzijde tot diep in het gebouw. De living alleen al meet zo’n 92 m2. Elegant is het hoogteverschil van de zithoek ten opzichte van de dining en het kookeiland. Daardoor oogt de grote ruimte toch vriendelijk en uitnodigend.

Aangenaam is de buitenruimte aan de zijkant (NO) met uitzicht over de Sophialaan. U ervaart hier maximaal de groene omgeving. Een fijne plek om een boek te lezen, of om gewoon niets te doen. De buitenruimte grenst aan de (slaap)vertrekken. Het appartement beschikt ten slotte over twee riante badkamers.

Het appartement wordt casco opgeleverd wat betekent dat u de volledige vrijheid heeft om het aan te passen naar uw eigen stijl en wensen.

Het appartement beschikt over één garagebox, een overdekte parkeerplaats en een berging (6m²).

Bijzonderheden

 • oppervlakte ca. 218 m2 conform NEN2580 meetrapport
 • energielabel A
 • twee slaapkamers (mogelijkheid tot drie slaapkamers)
 • twee badkamers
 • separate berging
 • twee privéparkeerplaatsen
 • loggia
 • verwarming middels een lucht/water warmtepomp
 • stelpost keuken € 20.000,= incl. btw
 • stelpost badkamer/toilet/tegelwerk € 25.000,= incl. btw
 • vaste projectnotaris: Buren N.V. in Den Haag 

Disclaimer

Deze informatie maakt geen onderdeel uit van de contractstukken. Ondanks alle zorgvuldigheid die we hebben nagestreefd, kunnen aan de afgebeelde tekeningen, artist impressies, foto’s en teksten geen rechten worden ontleend. Alle wijzigingen in tekst en illustraties zijn voorbehouden aan WoonHolland. De interieursuggesties op de artist impressies en plattegrond zijn niet inbegrepen en er zijn bouwkundige aanpassingen nodig om deze indeling mogelijk te maken.

Deze informatie is nauwkeurig en met zorg samengesteld naar de gegevens en tekeningen van de architect en adviseurs van dit plan. Desondanks moeten wij een voorbehoud maken ten aanzien van geringe architectonische, bouwtechnische en constructieve wijzigingen, alsmede eventuele afwijkingen die kunnen voortkomen uit nadere eisen, wensen en goedkeuringen van overheden en/of nutsbedrijven.