Ida Stadswoningen

Den Haag

Verkocht
01 Juffrouw Idastraat 2 Artist Impression.jpg
02 Juffrouw Idastraat 2A Artist Impression (1).jpg
03 Juffrouw Idastraat 2B Artist Impression.jpg
04 Prinsestraat 37B Artist impression.jpg
05 Prinsestraat 37C Artist impression.jpg
06 Prinsestraat 37F Artist impression.jpg
07 Prinsestraat Hoofdfoto.jpg
08 Juffrouw Idastraat 2a en 2b doorsnede.jpg
09 Juffrouw Idatrsaat en Prinsestraat doorsnede.jpg
10 Idastraat birdview.jpg
  • Type woning Type woning stadswoning
  • Kamers Aantal kamers 6
  • Woonoppervlakte Woonoppervlakte 250 m2
  • Status Status Verkocht

Omschrijving

Binnen het project ‘Juffrouw Ida’ heeft WoonHolland 6 luxe woningen gerealiseerd in een monumentaal pand op een unieke locatie in het centrum van Den Haag, nabij het Noordeinde, de Paleistuin en de Prinsestraat. De stadswoningen van de Prinsestraat liggen achter de poort van Prinsestraat 37. In vroeger tijden werd deze poort onder andere gebruikt voor brandweerwagens die hier gestationeerd waren. Inmiddels is het veranderd in een uniek, rustig plekje midden in de stad.

De stadswoningen variëren van 71 m2 t/m 250 m2 en van gelijkvloers tot drie verdiepingen met kelder en zijn in 2018 opgeleverd. De stadswoningen zijn vormgegeven door een team van het deels Haagse architectenbureau Schaeffer. Elke stadswoning heeft zijn eigen karakter en indeling.

Juffrouw Idastraat 2

Deze voormalige school, vergader- en theaterzaal biedt een zee van ruimte. En wat een sfeer! De mooie oude boogramen uit de 18e eeuw vormden het uitgangspunt voor de bijzondere indeling van deze royale drie laagse stadswoning. De verdiepingsvloeren rond de trap zijn van glas en geven een spectaculair ruimtelijk effect. Om optimaal van de lichtinval te profiteren en om de oorspronkelijke ruimte te behouden, is gekozen voor een gedeeltelijke vide op de eerste verdieping en een hoge glazen pui een de zijde van de beschutte binnenplaats. Op het dak bevindt zich een verdiept terras.

Juffrouw Idastraat 2A

Deze parterre strekt zich uit over een lengte van maar liefst 20 meter en heeft een woonoppervlakte van ca. 94 m2. De kern van de woning bestaat uit 2 slaapkamers, een badkamer en een grote living annex woonkeuken. Aan de achterzijde vindt u nog de heerlijke ‘buitenkamer’ van bijna 40 m2.

Juffrouw Idastraat 2B

Door de aparte vorm van deze royale woning ontstaat een interessante plattegrond. Deze woning heeft op de eerste verdieping maar liefst 3 slaapkamers, waarvan er 2 aan de achterzijde liggen die grenzen aan een balkon. De living vindt u aan de voorzijde, achter de monumentale voorgevel aan de Juffrouw Idastraat. Boven de living annex keukeneiland is er nog een tweede verdieping. Daar treft u de tweede badkamer en een extra slaapkamer.

Prinsestraat 37B

Prinsestraat 37B is de linkerhelft van de twee woningen die van een voormalige kantoorruimte getransformeerd zijn. Op de begane grond springt de gigantische glazen schuifpui, vanaf de vloer bijna tot het plafond er direct uit. Deze zorgt voor heerlijk veel licht in de woning en draagt bij aan het ruimtelijk effect. De luxe open keuken ligt aan de achterzijde en is uiteraard voorzien van de te verwachten apparatuur. Een heerlijke living voor het moderne stadse leven. Achter de living ligt de hal met toilet en trap naar de eerste verdieping. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers. Een master bedroom met voldoende plek voor een riant tweepersoons bed en garderobe. De tweede kamer is op vele manieren inzetbaar. De badkamer is slim ingedeeld met gebruik met luxe materialen. Er is een bad, ruime inloopdouche en brede wastafel.

Prinsestraat 37C

Op de begane grond springt de gigantische glazen schuifpui, vanaf de vloer bijna tot het plafond er direct uit. Deze zorgt voor heerlijk veel licht in de woning en draagt bij aan het ruimtelijk effect. De luxe open keuken ligt aan de achterzijde en is uiteraard voorzien van de te verwachten apparatuur. Een heerlijke living voor het moderne stadse leven. De open trap naar de eerste verdieping benadrukt het open gevoel. Op de overloop is een tweede toilet en een kast ten behoeve van de wasmachine en CV-ketel. Op deze verdieping zijn twee slaapkamers. De grootste kamer is met meer dan 20 m2 ruim genoeg als volwaardige master bedroom met voldoende plek voor een riant tweepersoons bed en garderobe. De tweede kamer meet bijna 15 m2 en biedt daarmee ook vele mogelijkheden. De badkamer is slim ingedeeld met gebruik met luxe materialen. Er is een bad, ruime inloopdouche en brede wastafel.

Prinsestraat 37F

Verscholen achter de ingang aan de Prinsestraat liggen de 3 andere woningen van dit monumentale project. Prinsestraat 37F maakt nog deel uit van het blok dat grenst aan de Juffrouw Idastraat, maar de ingang ligt aan de Prinsestraat zijde. Van de buitenkant lijkt het of deze woning 2 verdiepingen telt, maar binnen wacht de verrassing. Door de hoogte van deze woning is ervoor gekozen om een vide aan te brengen, een ‘zwevende’ eerste verdieping. Daardoor zijn er allerlei gezellige hoekjes ontstaan. U kunt beneden tv kijken, koken en eten. U geniet hier volop van de lichtinval door de grote raampartijen aan de achterzijde op de begane grond. De slaapkamers, badkamer en balkon liggen op de tweede verdieping. Op het dak bevindt zich een compact dakterras met een fraai uitzicht over de stad.

 

Disclaimer

Deze informatie maakt geen onderdeel uit van de contractstukken. Ondanks alle zorgvuldigheid die we hebben nagestreefd, kunnen aan de afgebeelde tekeningen, artist impressies, foto’s en teksten geen rechten worden ontleend. Alle wijzigingen in tekst en illustraties zijn voorbehouden aan WoonHolland.

Deze informatie is nauwkeurig en met zorg samengesteld naar de gegevens en tekeningen van de architect en adviseurs van dit plan. Desondanks moeten wij een voorbehoud maken ten aanzien van geringe architectonische, bouwtechnische en constructieve wijzigingen, alsmede eventuele afwijkingen die kunnen voortkomen uit nadere eisen, wensen en goedkeuringen van overheden en/of nutsbedrijven.